Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
TM6 TM5

Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip

4.0 (54 oceny)

Składniki

Kichererbsenfladenbrot

  • 280 g Kichererbsen, getrocknet
  • ½ TL Kreuzkümmel, ganz
  • 200 g Wasser
  • 50 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
  • ½ TL Salz
  • 1 TL Backpulver
  • 1 EL Sesam

Curry-Gemüsedip

  • 30 g Olivenöl
  • ½ TL Koriandersamen
  • ½ TL Kreuzkümmel, ganz
  • 1 TL Currypulver
  • 1 TL Knoblauch, granuliert
  • 100 g Melanzani, in Würfeln (1 cm)
  • 100 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
  • 80 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • ½ TL Salz
  • 1 EL frischer Koriander, grob gehackt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2011 kJ / 480 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy