Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Kichererbsenfladenbrot
-
Kichererbsen, getrocknet280 g
-
Kreuzkümmel, ganz½ TL
-
Wasser200 g
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Salz½ TL
-
Backpulver1 TL
-
Sesam1 EL
Curry-Gemüsedip
-
Olivenöl30 g
-
Koriandersamen½ TL
-
Kreuzkümmel, ganz½ TL
-
Currypulver1 TL
-
Knoblauch, granuliert1 TL
-
Melanzani in Würfeln (1 cm)100 g
-
Zucchini in Würfeln (1 cm)100 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose80 g
-
Salz½ TL
-
frischer Koriander grob gehackt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
12 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Glutenfreie Brötchen
1 godz.
Sesampaste - Tahin
15 min
Quinoa-Pizza-Happen
1 godz. 30 min
Möhren-Hummus
50 min
Blumenkohl-Hummus
35 min
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30 min
Hanfsamen-Sauerkraut Cracker
1 godz.
Blumenkohl-Brownies mit Walnüssen
3 godz. 20 min
Grüner Hummus
10 min
Linsen-Mandel-Cracker
40 min
Amaranth-Knäckebrot
50 min
Hummus von Rote Bete
15 min