Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Bergkäse, in Stücken (2 cm)
- 200 g Maronen, gegart, geschält, vakuumverpackt
- 40 g Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 400 g Möhren, längs halbiert, in schrägen Stücken (1 cm)
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 650 g Wasser, kochend heiß
- 250 g kurze Nudeln (z.B. Casarecce von DeCecco), siehe Tipp
- 150 g Milch
- 2 EL Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2330 kJ / 556 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsenudeln mit grünem Pfeffer
30 min
Brokkoli-Kräuter-Pasta
20 min
Rotweinpasta mit Knusperbröseln
40 min
Süßkartoffel-Curry
40 min
Kernige Kartoffelsuppe
35 Min
Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce
30 min
Möhren-Spinat-Pasta
35 Min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 Min
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 Min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 min
Bunter Tortellinisalat
40 min
Bandnudeln mit Erbsensauce
30 min