Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelbällchen mit Mandelkruste
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend mit Schale1000 g
-
Eier4
-
Butter in Stücken40 g
-
Kartoffelstärke70 g
-
Mehl1 EL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert½ TL
-
Paniermehl100 g
-
Mandeln, gehobelt200 g
-
Öl zum Frittieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2566 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanilleeis
12 godz.
Steinpilz-Ravioli
1 godz. 20 min
Schinken-Ziegenkäse-Kroketten
9 godz. 20 min
Knusperspargel im Kräutermantel
40 min
Glasierter Schinkenbraten mit Herzoginkartoffeln und Romanesco
3 godz. 30 min
Laugen Croissants
1 godz.
Erdbeer-Blanc-Manger
13 godz.
Gefüllte Kartoffelrösti
1 godz.
Wacholdergulasch im Roggenbrötchen
2 godz. 40 min
Erdäpfelkroketten
3 godz. 50 min
Ravioli mit Hackfleisch
1 godz.
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 godz.