Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarteboden
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Ei
Vanillecreme und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1869 kJ / 446 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Karamell-Poke-Cake
2h
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 Std. 40 Min
Schokoladen-Kokos-Sauce zu süßem Sushi
10min
Cremige Knusper-Bomben
5h 30min
Vanille-Marshmallow-Drink (heiß)
20min
Bananensplit-Eistorte mit Schoko-Karamellsauce
4h
Banana Pudding
8 godz. 30 min
Leo-Cookies
3 Std.
Lauwarmer Apfelkuchen (American Pie)
3 godz. 5 min
Karamell-Cheesecake
7h 15min
Weißer Schoko-Kuchen (Resteverwertung von Eiklar)
50min
Schoko-Marzipan-Pralinen
5h