Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 根 干辣椒
- 2 瓣 蒜头
- 2 小撮 花椒
- 30 克 油
- 500 克 土豆, 去皮切丝,并用自来水冲洗出去表面的淀粉质
- 100 克 青椒, 切丝
- 1 茶匙 盐 ,约5克
- 20 克 白醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.7 g