Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 美极鲜味汁
- 5 克 生抽
- 1 颗 八角
- 1 小块 桂皮
- 1 片 香叶
- 1 小片 陈皮
- 30 克 冰糖
- 50 克 水
- 10 克 姜 ,切片
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 400 克 新鲜虾,中等大小 ,罗氏虾,剪去须和脚,肚子剪开
- 30 克 油
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 3314 kJ / 792 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 591.7 mg