Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 油
- 15 克 姜 ,切片
- 15 克 葱 ,切段
- 400 克 新鲜的虾 ,约10-12只,选择草虾,剪去须开背去筋
- 80 克 料酒
- 10 克 糖
- 75 克 番茄沙司
- 10 克 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1030.3 kJ / 246.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.4 g