Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 10 克 姜, 切片
- 2 支 葱, 切段
- 400 克 新鲜的虾, 中型或小型,剪去须
- 1 茶匙 盐
- 1 茶匙 生抽
- 15 克 料酒
- 30 克 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 975.1 kJ / 233.1 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1585 mg