Tinga de pollo

Tinga de pollo

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di panela (formaggio fresco messicano)a pezzi
    200 g di ricotta, stagionata
  • 300 g di cipolla bianca in quarti
  • 500 g di pomodori a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 2 dadi per brodo (dose per 0,5 l)
  • 1000 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a pezzi
  • 30 g di chipotle (peperoncino messicano affumicato), in salsa adobo
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
  • 18 di tostadas messicane (tortillas fritte)
  • 250 g di panna acida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 40 g
Kalorie 2205 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...