![Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8fc8929e-4695-42f7-8e09-9bf5b88f22d9/Derivates/b9d4af9f-b3ae-4dc4-86b1-1fc4b315cbbf.jpg)
Wersje kompatybilne
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 380 g de agua, fría
- 10 g de levadura seca
- 1 cdita de azúcar
- 500 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
- aceite de oliva, para engrasar
- sal marina, para espolvorear
Pesto de albahaca
- 20 g de queso parmesano, en trozos (2 cm)
-
20
g de piñón, tostado
lub 20 g de almendras, crudas - 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de hojas de albahaca fresca
- 60 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 - 2 pizcas de sal
- 1 - 2 jitomates, en rebanadas (7-8 mm)
- aceite de oliva extra virgen, para rociar
- de sal, para sazonar
- 1 cdita de orégano seco
- 300 g de queso mozzarella, en rebanadas (5-6 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1398.5 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 312.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan plano con dip de hierbas y nueces
2 godz. 35 min
Mermelada de cebolla
1sa 45 dk
Ensalada de sobras de pollo y kimchi
15 分钟
Udon con tempeh en caldo picante TM6
5 Std. 40 Min
Humus
15 分钟
Ñoquis con salsa rosa
2 Std. 25 Min
Pan de aceitunas
2h
Salsa chimichurri
5 Min
Pastel de zanahoria
1 Std. 30 Min
Gyoza (dumplings)
1 Std. 30 Min
Focaccia de papa y romero
1 Std. 40 Min
Focaccia con cebolla, aceitunas y romero
1 Std.