Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 3 claras de ovo
- 3 gemas de ovo
- 40 g açúcar
- 5 g café solúvel
- 60 g manteiga
- 150 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 2 ovos
- 150 g açúcar
- 150 g óleo
- 20 g mel
- 150 g leite
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Chantilly
- 20 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 4 - 6 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 745 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48h
Bolo de chocolate e framboesa
4 Std. 20 Min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 godz. 40 min
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15 min
Cobertura de mousse de chocolate
15 min
Bolo de chocolate riscado
1h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo de chocolate
1h 40 min
Bolo festa de chocolate
3 Std.
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo de chocolate
40 min