Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 ovos
- 440 g açúcar
- ½ limão, só a raspa
- 50 g água
- 250 g farinha tipo 55, mais q. b. p/ untar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Vizela
1h 40min
Pão-de-ló
55 min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo podre de Castro Daire
2h 35min
Bolo-rei conventual
3h
Torta de cenoura
1h
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1h
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Pastéis de nata
45 min
Bolo de laranja
50 min
Bolo de iogurte e limão
1 godz. 10 min
Molotof ao vapor
30 min