Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de granos de elote, fresco
- 4 huevos
- 390 g de leche condensada
- 90 g de mantequilla
- 100 g de queso crema
- 1 cdita de vainilla
- 1 cdita de polvo para hornear
- 300 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1428 kJ / 340 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelatina de rompope
5 godz. 20 min
Dulce de tapioca
1h
Champurrado del puesto de tamales
15min
Agua de horchata
15min
Pan de elote
2h
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10min
Gelatina de queso y piña
4 Std.
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Jericallas
5h
Torta de elote con queso
40 min
Pay de queso
6 godz.