Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 270 g plain flour
- 100 g olive oil
- 60 g water
- 8 - 10 fresh basil leaves, to taste
- 1 Tbsp lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 30 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 30 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 300 g chicken breast fillets, skinless, diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes, halved
- 200 g cream, min. 30% fat (see tip)
- 2 medium eggs
- 60 g feta cheese, crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 10 fresh basil leaves, torn in pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Tomato Pie
3 Std.
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min
Apple Pie Bars
1h 20min
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45min
Ham and Onion Bread
30min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h