
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 270 g plain flour
- 100 g olive oil
- 60 g water
- 8 - 10 fresh basil leaves to taste
- 1 Tbsp lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 30 g olive oil
- 150 g onions quartered
- 30 g sun-dried tomatoes in oil drained
- 300 g chicken breast fillets, skinless diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes halved
- 200 g cream, min. 30% fat (see tip)
- 2 medium eggs
- 60 g feta cheese crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 10 fresh basil leaves torn in pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 438 kcal / 1833 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 2.1 g