Urządzenia i Akcesoria
Seafood Pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water220 g
-
sugar1 tsp
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
groundnut oil plus extra for greasing20 g
-
strong white bread flour plus extra for flouring400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
squid ink, liquid (opcjonalnie)1 tsp
Topping
-
extra virgin olive oil50 g
-
garlic cloves1 - 2
-
large raw prawns, peeled10
-
tinned chopped tomatoes200 g
-
fresh basil leaves only4 sprigs
-
fine sea salt1 pinch
-
fresh mussels cleaned and debearded150 g
-
fresh clams150 g
-
raw squid rings170 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
30.2 g
Kalorie
2395 kJ /
573 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
81.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Smoked Salmon Rolls
1 godz. 20 min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Croissants
12 godz.
Three-milk Cake
2 godz.
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Green Spelt Bread Patties
1 godz. 10 min
Kacangma (Motherwort Chicken)
35 min
Soy Milk and Steamed Buns
1 godz. 30 min
Za'atar mix substitute
5 min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 godz. 20 min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1 godz.
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1 godz. 5 min