Wersje kompatybilne
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 slices pancetta, thick cut and rind removed (approx. 350 g)
- 20 slices pancetta (approx. 350 g), thick cut and rind removed
- 250 g white bread, slightly stale, torn into pieces (3 cm)
- 3 fresh sage leaves
- 2 onions, halved
- 2 garlic cloves
- 8 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 80 g unsalted butter, diced
- 12 dried apricots, cut in pieces (approx. 70 g)
- 50 g dried cranberries
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ tsp ground allspice
- 1 Tbsp apricot jam
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1110 kJ / 264 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Barbecue Sauce
20min
Arancini
2sa 10 dk
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 godz. 15 min
Shortcrust pastry
5 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Stuffed Picnic Loaf
4 godz. 50 min
Red Onion Gravy
25min
Christmas Morning Sticky Buns
17h 50 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1hod. 45min