
Wersje kompatybilne
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 slices pancetta thick cut and rind removed (approx. 350 g)
- 20 slices pancetta (approx. 350 g), thick cut and rind removed
- 250 g white bread, slightly stale torn into pieces (3 cm)
- 3 fresh sage leaves
- 2 onions halved
- 2 garlic cloves
- 8 sprig fresh flat-leaf parsley leaves only (approx. 15 g)
- 80 g unsalted butter diced
- 12 dried apricots cut in pieces (approx. 70 g)
- 50 g dried cranberries
- ¼ tsp fine sea salt or to taste
- ¼ tsp ground black pepper or to taste
- ½ tsp ground allspice
- 1 Tbsp apricot jam
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kcal / 1110 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 3.2 g