Urządzenia i Akcesoria
Christmas Pudding
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
lemons thin peelings of skin from 1 and 65 g juice2
-
orange thin peelings of skin and juice (approx. 70 g)1
-
raisins90 g
-
sultanas90 g
-
dried apricots halved90 g
-
glacé cherries halved80 g
-
mixed candied peel50 g
-
brandy (opcjonalnie) plus extra for lighting if desired80 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
dark brown muscovado sugar90 g
-
large eggs2
-
self-raising flour90 g
-
suet100 g
-
flaked almonds40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
boiling water plus extra as needed2000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
92 mg
Białko
6 g
Kalorie
2164 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas Cake
517 godz. 45 min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Quick Christmas Cake
2 godz. 25 min
Brandy Butter
10 min
Brandy Sauce
10 min
Apricot and Nut Stuffing
45 min
Bara Brith
10 godz.
Christmas Bread Sauce
15 min
Mincemeat
15 min
Mince Pies
1 godz. 10 min