Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 150 g butter, diced, plus extra for greasing
- 300 g milk
- 2 large eggs
- 300 g self-raising flour
- 50 g cocoa powder
- 250 g light muscovado sugar
Sauce
- 2 Tbsp instant coffee granules
- 500 g water, boiling
- 150 g light muscovado sugar
- 20 g cocoa powder
- vanilla ice cream or cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
Alternatywne przepisy
Fondant Icing
35 min
Chocolate Tiffin
2h 30min
Butterscotch Banana Sponge Pudding
1h 5min
Banana Blondies
40 min
Buttercream Icing
10min
Lemon Bars
1 godz. 45 min
Lemon Delicious
50 min
Chocolate Bourbons
45 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Garibaldi Biscuits
40 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min