Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marokkanisches Brot
- 300 g Wasser
- 15 g frische Germ
- 350 g Weizenmehl, universal
- 150 g Weichweizengrieß
- 2 TL Salz
- 1 TL Kurkuma, gemahlen (opcjonalnie)
Würzige Rindfleischfüllung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Bund frische Minze, Blättchen abgezupft
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Bund frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 300 g Faschiertes (vom Rind)
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- Olivenöl, für die Hände
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Libanesisches Fladenbrot
3h 20min
Türkisches Fladenbrot
2h 10min
Za´atar-Brot
1h 40min
Argentinische Empanadas mit Huhn
3h 40min
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1h 15 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Hühnchen Pastilla
1h 25min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45min
Chicken Akhni
1h 30min
Ma'amoul
1h 30min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 Std. 45 Min
Sesamkringel - Simit
2h 10min