Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale -
50
g di farina tipo 00
lub 50 g di frumina
Panna montata
- 375 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 15 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.15 g
Alternatywne przepisy
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30 min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Éclair alla crema di limone
4u.
Crostata meringata all'arancia
30 min
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1j 50 mnt
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1h 35min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30 min
Crema alle fragole
15min