Crema chantilly
TM5 TM6

Crema chantilly

4.2 (54 oceny)

Składniki

Crema Pasticcera

  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
    lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 50 g di farina tipo 00
    lub 50 g di frumina

Panna montata

  • 375 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 15 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1339 kJ / 320 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0.15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy