Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 750 g Schmand
- 300 g Joghurt, 10% Fett
- 45 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (1 Packung)
- 150 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Zitronensaft
- 500 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 2 Kiwis, gelb, in Scheiben (2 cm)
-
Minze zum Verzieren
lub Zitronenmelisse zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1626 kJ / 389 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 min
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 min
Johannisbeermousse
2h 25min
Schichtdessert mit Kirschen
15 Min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min
Quark-Mousse
5h
Erdbeerkompott mit Vanillecreme
1h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min