Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
TM5

Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi

4.6 (73 oceny)

Składniki

  • 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 750 g Schmand
  • 300 g Joghurt, 10% Fett
  • 45 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (1 Packung)
  • 150 g Zucker
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 75 g Zitronensaft
  • 500 g Himbeeren, TK, aufgetaut
  • 2 Kiwis, gelb, in Scheiben (2 cm)
  • Minze zum Verzieren
    lub Zitronenmelisse zum Verzieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1626 kJ / 389 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy