Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 375 g de tomate verde, en cuartos
- 1 diente de ajo
- 10 g de cilantro
- 10 g de chile serrano, sin rabo (2 pzas aprox.)
- ¾ cdita de sal fina
- 30 g de cebolla
- 5 g de chile chipotle adobado
- 200 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
Masa
- 80 g de manteca de cerdo
- 1 ¾ cditas de sal fina
- 400 g de harina de maíz para tamales (ver tip)
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 550 - 700 g de agua
Tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas en agua (mínimo 1 hora)
- 1750 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1058 kJ / 252 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales rancheros
2h
Tamales de chocolate
1j 10 menit
Rosca de reyes
3j
Pan de muerto
6小时
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Tamales sonorenses
2h
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Pozole Rojo
1h 30 min
Conchas Gourmet
3h 15min