Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di albicocche
- 3 fogli di gelatina (1.9 g l'uno) + q.b. di acqua per ammollo
- 400 g di albicocche mature, a dadini + 2 denocciolate a spicchi
- 200 g di acqua
- 125 g di zucchero
Panna montata
- 300 g di panna (min. 30% di grassi), molto fredda
- 40 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3h 30min
Panna cotta danese
8h 25min
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6h 35 min
Budino al cocco
3klst 15 min
Mini cheesecake al pomodoro
3 Std. 25 Min
Bicchierini di zucchine con formaggio
45min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2 Std. 30 Min
Mousse ai due cioccolati
15min
Pannacotta leggera alle fragole e basilico
3h 10min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 godz. 30 min
Budino al cioccolato bianco
2h 20min
Budino allo yogurt e frutta fresca
3h 10min