Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g banana, pokrojonego na kawałki
-
40
g wody, przegotowanej, ostudzonej
lub 40 g atestowanej wody dla niemowląt
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 366.5 kJ / 87.6 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25min
Mus z gruszki i banana
20min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25min
Purée z warzyw i mięsa
50min
Purée z warzyw i ryby
45 min