Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Milch
- 80 g Schweineschmalz, in kleinen Stücken
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 200 g Wasser
- 500 g Mehl
- 1 ½ TL Salz
- 2 EL Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 - 2 EL natives Olivenöl zum Beträufeln
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1077 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 40min
Kräuterfaltenbrot
1 Std. 20 Min
Ciabatta
3h 45min
Baguette
3h 45min
Dille und Feta Fladenbrot
1 Std. 20 Min
Franzbrötchen
2h 20min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Partywürstchen
1h 10min
Erdäpfelfladenbrote
12h
Knoblauchbaguettes
2h
Calzoni mit Gemüse und Schinken
1h 45min