Urządzenia i Akcesoria
Mini-Fladenbrote
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stück
Składniki
-
Milch50 g
-
Schweineschmalz in kleinen Stücken80 g
-
1 Pck. TrockenhefeHefe (20 g)½ Würfel
-
Wasser200 g
-
Mehl500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten2 EL
-
natives Olivenöl zum Beträufeln1 - 2 EL
-
grobes Salz (opcjonalnie) zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1077 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza Margherita
1 godz. 35 min
Baguette
3 godz. 45 min
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Nuss-Nougat-Creme-Blume
1 godz. 35 min
Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties
1 godz. 45 min
Hähnchenburger
2 godz. 30 min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Teigtaschen alla Romana
1 godz. 15 min
Laugen-Zwiebel-Käse-Brötchen
1 godz. 40 min
Mini-Calzonen
1 godz. 40 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 40 min
Bagels
2 godz.