Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandelböden
- Butter zum Einfetten
- 50 g Mandeln, gehackt
- 220 g Mandeln
- 4 Eier
- 3 Eigelb
- 250 g Zucker
- 30 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zimt
Vanillecreme
- 140 g Zucker
- 1 Vanilleschote, in Stücken
- 3 Eiweiß
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Orangen-Möhren-Torte
2j
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3h 15min
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2h 40 min
Cookie Dough Cups
1h 10 min
Zitronen-Joghurt-Torte
6h 30 min
Tropische Orangentorte
2h 40 min
Nusskuchen
1 Std. 45 Min
Cappuccinotorte
2j
Aprikosen-Muffins
45 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3sa
Brownie-Käsekuchen
2j
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2j 30 menit