Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 1100 g Milch
- 100 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Speisestärke
Biskuit
- 10 Eier
- 320 g Zucker
- 470 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Orangensaft, ohne Fruchtfleisch
- 120 g Holunderblütensirup
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 400 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 625 g Himbeeren
- 250 g Himbeerkonfitüre, ohne Kerne
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Tortentraum Himbeere
5h
Schokoladen-Torte
3h 20 min
Tropische Orangentorte
2h 40 min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4j 30 menit
Vanille-Buttercreme-Torte
7 Std.
Kokostorte
7h 30min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48h
Allrounder-Torte
1j 30 menit
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min