Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
葱姜水
- 10 克 葱
- 10 克 姜
- 150 克 水
小笼包内馅
- 500 克 猪肉肉糜 ,肥瘦相间
- 5 克 盐
- 10 克 糖
- 1 小撮 胡椒粉
- 10 克 蚝油
- 10 克 麻油
- 200 克 肉皮冻 ,切碎
蒸小笼包
- 30 张 饺子皮 ,或自制小笼包皮
- 油 ,涂抹用
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0 g