Wersje kompatybilne
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro en trozos
- 50 g de apio en trozos
- 50 g de mantequilla en trozos
- 500 g de aceite para freír
- 1 pellizco de sal
- 5 - 6 pellizcos de pimienta molida
- 150 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 700 - 800 g de patatas en bastones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2268 kJ / 543 kcal
- Białko
- 16.82 g
- Węglowodany
- 32.64 g
- Tłuszcz
- 38.31 g
- Błonnik
- 4.14 g
Alternatywne przepisy
Espaguetis negros con fricasé de alcachofa
20 min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1 Std. 50 Min
Bogavante en salsa Newburg
1h 15min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35 min
Magret de pato a la sal con puré dulce de pera y vainilla
1 godz. 20 min
Mejillones al jengibre
25 min
Pulpo y crema de calabacín
1h 25min
Pierna de cordero asada con patatas, calabaza y salsa de menta (MEATER)
2h
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40 min
Mejillones al limón
30 min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Mejillones al vino
30 min