Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 filetes de anchoa en aceite
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 45 g de mostaza
- 1 cda de vinagre de vino tinto
- 1 cdita de salsa Inglesa
- 1 yema de huevo
- 1 limón verde, sólo el jugo
- 150 g de aceite de oliva
- 2 lechugas orejonas, sólo las hojas y troceadas
- crutones, los necesarios
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1843 kJ / 439 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Salsa holandesa
15 Min
Salsa BBQ casera
50min
Bisque de langosta
45min
Filete a la pimienta
20 Min
Salsa Bernesa TM6
20 Min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 Min
Ensalada de camarones con duraznos y pimienta, al Vacío TM6
1 Std.
Ensalada César
15 Min
Dip de alcachofa y portobello
30min
Ensalada césar de pollo
30min
Ensalada César con chipotle
30min
New York con salsa bernesa
45h