Aderezo César para ensalada

4.2 104 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 5 filetes de anchoa en aceite
  • ¼ cdita de sal fina o al gusto
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 45 g de mostaza
  • 1 cda de vinagre de vino tinto
  • 1 cdita de salsa Inglesa
  • 1 yema de huevo
  • 1 limón verde sólo el jugo
  • 150 g de aceite de oliva
  • 2 lechugas orejonas sólo las hojas y troceadas
  • crutones los necesarios

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 642.3 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1748.1 kJ / 417.8 kcal
Tłuszcz 42.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...