Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)

Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)

4.0 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Aliño
  • 120 g de vinagre de arroz
  • 40 g de azúcar
  • 10 g de sal
Arroz
  • 300 g de arroz de grano redondo
  • 3 trozos de alga kombu
  • 880 g de agua
Maki sushi
  • 6 láminas de alga nori (de 20x10 cm)
  • 10 - 15 g de wasabi en pasta
  • 100 g de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)
  • 100 g de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 659.6 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1038 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...