Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)

Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)

4.0 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Aliño
  • de vinagre de arroz
    120 g
  • de azúcar
    40 g
  • de sal
    10 g
Arroz
  • de arroz de grano redondo
    300 g
  • de alga kombu
    3 trozos
  • de agua
    880 g
Maki sushi
  • de alga nori (de 20x10 cm)
    6 láminas
  • de wasabi en pasta
    10 - 15 g
  • de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)
    100 g
  • de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 248 kcal / 1038 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 659.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...