
Urządzenia i Akcesoria
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones
Składniki
Aliño
-
de vinagre de arroz120 g
-
de azúcar40 g
-
de sal10 g
Arroz
-
de arroz de grano redondo300 g
-
de alga kombu3 trozos
-
de agua880 g
Maki sushi
-
de alga nori (de 20x10 cm)6 láminas
-
de wasabi en pasta10 - 15 g
-
de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)100 g
-
de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)100 g
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
248 kcal /
1038 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
659.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

40 años
100 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania