![Papas al horno con mayonesa de limón y romero Papas al horno con mayonesa de limón y romero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE2B579D-3DCA-498D-983E-BBA0573E44AC/Derivates/6250BDF5-8410-4D7C-B80D-78EE8A113C90.jpg)
Wersje kompatybilne
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mayonesa
- 1 rama de romero, fresco, sólo las hojas
-
250
g de aceite de oliva
lub 250 g de aceite de girasol - 1 huevo
- 4 cucharaditas de vinagre
- 2 cucharaditas de mostaza Dijon
- 2 pizcas de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 2 limones, sólo la ralladura
Papas
- 600 g de agua
- 450 g de papas cambray, en cuartos
- 15 g de aceite de oliva
- ½ cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3830 kJ / 912 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 90 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas al horno
1h
Camarones al ajillo
25 min
Chuleta de cerdo con puré de zanahoria
1h
Risotto de jitomate y pechuga de pollo con ricotta al limón
45 min
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Papas rostizadas TM6
1h 15 min
Arroz al cilantro
35 min
Papas Anna
1h
Espárragos con mantequilla balsámica
35 min
Puré de papas
50 min
Puré de papa
50 min
Camarones al mojo de ajo
20 min