Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice Cream
- 500 g whole milk
- 170 g caster sugar
- 8 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- 100 g double cream
- 350 g nectarines, ripe, stoned, diced (2 cm) then frozen for at least 6 hours
- 150 g raspberries, roughly chopped
Biscuits
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 125 g unsalted butter, chilled, diced
- 75 g cocoa powder
- 125 g caster sugar
- 2 Tbsp golden syrup
- 80 g whole milk
- 1 tsp bicarbonate of soda
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586.4 kJ / 379.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 140 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Brownie Milkshake
35 min
Ice Cream Cone Cupcakes
35 min
Low fat vanilla and raspberry skyr ice cream
10h 15min
Chocolate-dipped Fruit
50 min
Pineapple Vanilla Ice Lollies
6h 20min
Vanilla Ice Cream
12h
Easter Eggs
2h 30min
Ombre Cake
2 godz. 10 min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1h 5min
Pink Smoothie
10min
Eggnog Ice Cream
10h 50min