
Urządzenia i Akcesoria
Nectarine and Raspberry Ice Cream Sandwiches
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 19 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Ice Cream
-
whole milk500 g
-
caster sugar170 g
-
egg yolks from large eggs8
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
-
double cream100 g
-
nectarines ripe, stoned, diced (2 cm) then frozen for at least 6 hours350 g
-
raspberries roughly chopped150 g
Biscuits
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
unsalted butter chilled, diced125 g
-
cocoa powder75 g
-
caster sugar125 g
-
golden syrup2 Tbsp
-
whole milk80 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
379.2 kcal /
1586.4 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
16.9 g
Węglowodany
53.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
140 mg