Nectarine and Raspberry Ice Cream Sandwiches

Nectarine and Raspberry Ice Cream Sandwiches

4.0 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 19 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Ice Cream
  • whole milk
    500 g
  • caster sugar
    170 g
  • egg yolks from large eggs
    8
  • vanilla pod seeds only (see tip)
    1
  • double cream
    100 g
  • nectarines ripe, stoned, diced (2 cm) then frozen for at least 6 hours
    350 g
  • raspberries roughly chopped
    150 g
Biscuits
  • plain flour plus extra for dusting
    250 g
  • unsalted butter chilled, diced
    125 g
  • cocoa powder
    75 g
  • caster sugar
    125 g
  • golden syrup
    2 Tbsp
  • whole milk
    80 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 379.2 kcal / 1586.4 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 140 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...