Flan patissier

Flan patissier

3.9 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

Base di brisèe
  • di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
    125 g
  • di sale
    5 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di acqua
    25 g
  • tuorli
    2
Crema pasticcera da forno
  • uova
    2
  • tuorli
    2
  • di zucchero
    200 g
  • di amido di mais (maizena)
    80 g
  • di latte
    75 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    300 g
  • stecche di vaniglia i semini estratti
    2
  • di burro a pezzi piccoli
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 458 kcal / 1916 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...