Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base di brisèe
- 125 g di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- 250 g di farina tipo 00
- 25 g di acqua
- 2 tuorli
Crema pasticcera da forno
- 2 uova
- 2 tuorli
- 200 g di zucchero
- 80 g di amido di mais (maizena)
- 75 g di latte
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 stecche di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di burro a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
30 min
Gratin dauphinois
50min
Bubble tea
1 Std. 20 Min
Condimento francese cremoso
Brak ocen
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1h
Galette des rois al burro
1h 30min
Torta ripiena di anatra, albicocche e pinoli
1 Std. 20 Min
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Brak ocen
Pecan pie
2h 30min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Salsa tartara
10min
Apple pie
1 Std. 20 Min