Flan patissier

Flan patissier

3.9 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

Base di brisèe
  • 125 g di burro freddo a pezzi (1-2 cm)
  • 5 g di sale
  • 250 g di farina tipo 00
  • 25 g di acqua
  • 2 tuorli
Crema pasticcera da forno
  • 2 uova
  • 2 tuorli
  • 200 g zucchero
  • 80 g di amido di mais (maizena)
  • 75 g di latte
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 stecche di vaniglia i semini estratti
  • 25 g di burro a pezzi piccoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1916 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...