台式萝卜糕汤
TM5 TM6

台式萝卜糕汤

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 15 克 油
  • 1 粒 红葱头
  • 2 朵 干香菇, 泡发(泡发后约25克),切丝
  • 1 茶匙 干的虾米, 浸泡变软,沥干
  • 10 克 胡萝卜, 切丝
  • 1 支 葱 ,葱白切段
  • 60 克 猪里脊肉, 切丝
  • 15 克 酱油
  • 400 克 水
  • 500 克 萝卜糕, 切粗条(3厘米宽)
  • 2 茶匙 黑醋
  • 1 茶匙 糖
  • 1 - 2 小撮 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 盐
  • 150 克 青菜, 切段

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
5318 kJ / 1271 kcal
Białko
56.9 g
Węglowodany
139.1 g
Tłuszcz
54.8 g
Błonnik
5.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy