Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
-
125
g açúcar mascavado
lub 125 g açúcar - 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 1 ovo
- 100 g manteiga
- 250 g farinha tipo 55
- 1000 g água
- 20 g vinagre
Cobertura
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 100 g açúcar
- 50 g natas, min. 30% de gordura
- 1 c. chá de sumo de limão
- 75 g manteiga bem fria (em dois pedaços apenas)
- 200 g amêndoa laminada torrada
- 1000 g água
- 1 c. sopa de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1557.2 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 101.4 mg
Alternatywne przepisy
Sericaia
1 Std. 30 Min
Queijadas de Sintra
2 godz. 40 min
Creme de limão com morangos
10 Min
Pão com recheio de maçã e noz
1h 50min
Broas de erva doce
1 godz. 5 min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.
Folar doce
2 Std.
Bolinhos de canela
25 min
Colheres de chocolate
3 Std. 25 Min
Empadão de javali
13h
Doce de tomate
30min