Tarte de amêndoa

4.7 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fatias

Składniki

Massa
  • açúcar mascavado
    125 g
    125 g açúcar
  • casca de limão só a parte amarela
    2 tiras de
  • ovo
    1
  • manteiga
    100 g
  • farinha tipo 55
    250 g
  • água
    1000 g
  • vinagre
    20 g
Cobertura
  • Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
  • açúcar
    100 g
  • natas, min. 30% de gordura
    50 g
  • sumo de limão
    1 c. chá de
  • manteiga bem fria (em dois pedaços apenas)
    75 g
  • amêndoa laminada torrada
    200 g
  • água
    1000 g
  • vinagre
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 372.2 kcal / 1557.2 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 101.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...