Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g natas c/ 35% de gordura
- 40 g açúcar
- 250 g chocolate branco partido em pedaços
- 3 - 4 tiras de casca de limão
- 50 g água morna
- 1 saqueta de gelatina em pó (10 g)
- 500 g morangos lavados, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 4.38 g
- Węglowodany
- 29.41 g
- Tłuszcz
- 31.65 g
- Błonnik
- 1.01 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10min
Mousse de chocolate branco e morango para 2
2h 20min
Bica de azeite
Brak ocen
Sanduíche de cookies com manteiga de amendoim
30min
Cheesecake
1h 30min
Trifle de banana
15min
Mousse de maracujá
10 min
Licor de canela e piri-piri
360h
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5
1h 10min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Panacotas de chocolate branco
4 Std. 5 Min
Mousse de café e leite condensado
4h