Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 9 ovos
- 150 g açúcar
- 40 g cacau em pó
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ demolhar
- 380 g leite condensado
- 100 g natas
- 50 g leite em pó
- 300 g framboesas
Ganache
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1871.5 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 149 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Serradura de chocolate
3j 20 menit
Quadrados de maçã
1h
Creme de limão com morangos
10min
Pão com chocolate
2h
Crepes com frango
1 Std. 35 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Pão recheado com cebola e queijo
1 Std. 35 Min
Bebida energética de açafrão, cardamomo e amêndoa
6 Std. 5 Min
Menu: Arroz de legumes com fiambre e omelete e trifle com noz e uva
30min
Brioche de presunto e queijo
45min
Ovos de chocolate com panacota
5 Std. 30 Min