Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g água
-
15
g fermento biológico fresco esfarelado
lub 1 c. chá de fermento biológico seco - q.b. óleo, para untar
- 500 g farinha de trigo, mais q.b para polvilhar a superfície
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g água quente
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2606.3 kJ / 622.9 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 129.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1174.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de queijos
5 Min
Bolo de rolo
40 dk
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Bolo de carne
1 Std. 5 Min
Picadinho
40 dk
Pato do Imperador
Brak ocen
Suco de manga e manjericão
10 Min
Salada de quinoa
40 dk
Ragú de carne
45 Min
Salada de feijão branco com anchovas
20 Min
Bolo de carne
1 godz. 20 min
Minestrone
45 Min