Bärlauch-Faltenbrot
TM6 TM5

Bärlauch-Faltenbrot

4.1 (386 ocen)

Składniki

  • 250 g Wasser
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 1 EL Zucker
  • 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 625 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Ei
  • 1 ½ TL Salz
  • 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
  • 80 g Hartkäse (z. B. Bergkäse oder Emmentaler), in Stücken
  • ¼ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1018 kJ / 243 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy