Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 625 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 80 g Hartkäse (z. B. Bergkäse oder Emmentaler), in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1018 kJ / 243 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Röggelchen
48j
Bärlauchsalz
27h 25 min
Bärlauchöl
15min
Bärlauch-Scones
35 Min
Bärlauch-Rub
2h 10min
Bärlauchpaste
20 min
Bärlauch-Franzbrötchen
2h 20min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1h 15 min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45min
Bärlauch-Fougasse
2h 20min
Bärlauch-Aufstrich
15min
Bärlauchbutter
10 min