
Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Faltenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Portionen
Składniki
-
Wasser250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 EL
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten625 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ TL
-
Bärlauchblätter, frisch halbiert50 g
-
Hartkäse (z. B. Bergkäse oder Emmentaler), in Stücken80 g
-
Pfeffer¼ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
243 kcal /
1018 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Bärlauch
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy