Gluten free carrot and almond cake

Gluten free carrot and almond cake

4.8 283 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 slices

Składniki

Almond and carrot cake
  • grapeseed oil plus extra for greasing
    100 g
  • blanched almonds
    220 g
  • carrot cut into pieces
    300 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • eggs
    3
  • light brown sugar
    150 g
  • gluten free baking powder
    2 tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground ginger
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
Frosting
  • raw sugar
    120 g
  • orange zest only, no white pith
    ½
  • unsalted butter
    90 g
  • cream cheese
    125 g
Decoration
  • walnuts
    1 tbsp
  • shelled unsalted pistachio nuts
    1 tbsp
  • almonds for decorating
  • hazelnuts, without skin for decorating
  • pecans for decorating

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 355 kcal / 1491.1 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 162 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...