Gluten free carrot and almond cake
TM6 TM5 TM31

Gluten free carrot and almond cake

4.8 (238 ocen)

Składniki

Almond and carrot cake

  • 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
  • 220 g blanched almonds
  • 300 g carrot, cut into pieces
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 3 eggs
  • 150 g light brown sugar
  • 2 tsp gluten free baking powder
  • 2 tsp ground cinnamon
  • 2 tsp ground ginger
  • 1 pinch salt

Frosting

  • 120 g raw sugar
  • ½ orange, zest only, no white pith
  • 90 g unsalted butter
  • 125 g cream cheese

Decoration

  • 1 tbsp walnuts
  • 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
  • almonds, for decorating
  • hazelnuts, without skin, for decorating
  • pecans, for decorating

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1491.1 kJ / 355 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Błonnik
3.4 g
Sód
162 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy