Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond and carrot cake
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch salt
Frosting
- 120 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 90 g unsalted butter
- 125 g cream cheese
Decoration
- 1 tbsp walnuts
- 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- almonds, for decorating
- hazelnuts, without skin, for decorating
- pecans, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1491.1 kJ / 355 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 162 mg
Alternatywne przepisy
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Gluten-free goodness pastry
1h
Buckwheat bread
2h 5min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min
Orange and almond cake
2h 20min
Healthy banana bread
1h 15 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h