Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 5 claras de ovo
- 75 g farinha tipo 55
- 100 g flocos de aveia
-
1
c. sopa de mel
lub 1 c. sopa de xarope de agave - 1 c. chá de fermento p/ bolos
-
Azeite q.b. p/ untar
lub Óleo de coco q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 100 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
30min
Bolachas de cenoura, laranja e aveia
50min
Papas de aveia com pera
10min
Bolachas de abóbora da Sena
1 Std. 25 Min
Panquecas de abóbora
40min
Papas de aveia e maçã
25min
Papa de arroz com pera e abóbora
20min
Panquecas de alfarroba
40min
Panquecas de banana e aveia
15min
Waffles de aveia e espelta
25min
Panquecas de aveia
20min
Panquecas de banana
15min