Urządzenia i Akcesoria
Beerenlasagne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Beeren, gemischt, TK 10 Minuten leicht angetaut450 g
-
Speisestärke50 g
-
Zucker140 g
-
Vanilleschote½
-
Eier2
-
Schmand400 g
-
Milch400 g
-
Lasagneplatten (165 - 180 g)7 - 8
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
3156 kJ /
754 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
92 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeerpudding
2 godz. 15 min
Schoko-Kirsch-Schmarrn vom Blech
30 min
Süße Cannelloni
1 godz. 15 min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3 godz. 20 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Christmas Trifle
4 godz. 30 min
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Apfelkuchen-Milchshake
30 min
Gratinierte Kirschen
30 min
Erdbeer-Buttermilch-Dreiecke
1 godz. 25 min
Banane aus dem Varoma mit Toffee-Cream
25 min
Engelsspeise
30 min