Panamatorte
TM6 TM5 TM31

Panamatorte

4.4 (116 ocen)

Składniki

Teig

  • Butter zum Einfetten
  • 150 g Haselnüsse
  • 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 7 Eier
  • 150 g Zucker
  • 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 25 g Mehl
  • 1 TL Backpulver

Füllung und Fertigstellung

  • 50 g Zucker
  • 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 2 Eier

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1812 kJ / 433 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy