Gefülltes Fladenbrot
TM5 TM31

Gefülltes Fladenbrot

4.0 (135 ocen)

Składniki

  • 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
  • 20 g Zucker
  • 350 g Wasser
  • 700 g Mehl
  • ¼ TL Backpulver
  • 1 TL Salz
  • 80 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 1 Peperoni, rot, halbiert
  • 2 Zweig Rosmarin, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
  • 1 rote Zwiebel, halbiert
  • 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
  • Mehl zum Bearbeiten
  • 700 g Schweinemett
  • 4 Stängel Oregano, abgezupft
  • ½ Zitrone, Bio, Schale abgerieben
  • 6 EL Olivenöl
  • Fleur de Sel zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2207 kJ / 526 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
22 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy