Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 pezzettino di scorza di limone (3 g), preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 pizzico di cannella in polvere (1 g)
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 400 g di latte intero
- 270 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di tuorli
- 170 g di zucchero di canna grezzo per caramellare
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10865 kJ / 2597 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 297 g
- Tłuszcz
- 147 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 30min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5 godz. 45 min
Crema catalana
40min
Maionese
10min
Crème caramel
3h 45 min
Zabaione
15min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2 Std. 5 Min
Crema catalana al cioccolato
50min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1h 30min
Meringhe
2 godz.
Crème brûlée
1h 10min