Crema catalana (di Luca Montersino)
TM31 TM5 TM6

Crema catalana (di Luca Montersino)

3.9 (128 ocen)

Składniki

  • 100 g di zucchero
  • 1 pezzettino di scorza di limone (3 g), preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 1 pizzico di cannella in polvere (1 g)
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 400 g di latte intero
  • 270 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 130 g di tuorli
  • 170 g di zucchero di canna grezzo per caramellare

Wartości odżywcze
na 1 Ricetta completa
Kalorie
10865 kJ / 2597 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
297 g
Tłuszcz
147 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy