![Kouign-amann Kouign-amann](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C15DFBDE-E9EA-4F55-9324-77C0926B3A85/Derivates/67c4b48c-11ff-4de9-b197-d1be8271f405.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Montaje
- 200 g de azúcar
- 20 g de sal
- 30 - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
Masa
- 270 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 65 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal
Bloque de mantequilla
- 350 g de mantequilla
- 120 g de azúcar
- 20 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Hojaldre y armado
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 3.33 g
- Węglowodany
- 45.21 g
- Tłuszcz
- 23.54 g
- Błonnik
- 1.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubiletes (Asturias)
1h 50min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2h 50 min
Kugelhopf alsaciano
4 Std.
Galletas Springerle
10 Std.
Wontons fritos salados
30min
Mierensinas
1h 10min
Pechugas rellenas de endibias y queso de cabra
1h 10min
Financieros de chocolate y pistacho
45min
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Ensalada en vaso
15min
Hojaldre de mejillones y verduras
1h
Cuernos de gacela
1 Std. 30 Min