Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de mantequilla, a temperatura ambiente para engrasar
- 50 g de azúcar, y un poco más para espolvorear
- 120 g de chocolate amargo, en trozos
- 40 g de agua
- ½ cucharadita de vainilla
- 4 yemas de huevo
- 5 claras de huevo, (180 g)
- 1 pizca de sal
- 1 cucharadita de cocoa en polvo para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1030 kJ / 247 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado bicolor con praliné
8h 15min
Tarta de mousse de chocolate
12h 30min
Rollo de chocolate
2 godz. 15 min
Helado de praliné
5 Std. 30 Min
Pastel de chocolate y chile
1h 15min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Helado de chocolate
12h
Pizza Margarita
2 Std. 10 Min
Helado de dulce de leche
12h
Banana foster
20 min
Marquesa de chocolate
2 godz. 40 min
Mousse de chocolate
30 min