Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 170 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 60 g açúcar
- 50 g farinha
- 16 pedaços pequenos de chocolate branco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1754.9 kJ / 419.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 49.9 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Tarte de avelã com leite condensado
1u.
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 min
Éclairs de chocolate
2u.
Torta marmoreada de tiramisu
3h
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5h
Cheesecake de chocolate
4u. 10min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Losangos de chocolate e doce de leite
1u. 45min
Marquise de chocolate
3h
Tarte de chocolate e caramelo
4 godz. 40 min