Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g leite
- 200 g chocolate recheado com creme de menta
- 12 gemas de ovo
- 120 g açúcar
- 12 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de manga e maracujá com creme bavaroise
4 Std.
Duchesses pretos com ricota, tomilho e mel
50h
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Mousse de chocolate com laranja
40 min
Mousse de fruta
6 godz.
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Delícia de morango
1h 30min
Mousse de chocolate branco e morangos
2 Std. 10 Min
Doce de amendoim
3h
Mousse de café e leite condensado
4 Std.
Baba de camelo e avelãs
30 min